Reparatiewerkplaats

Kledingreparatie Rotterdam

Een reparatiewerkplaats

Een reparatiebedrijf verandert versleten of versleten kleding in kledingstukken van goede kwaliteit. Kledingreparatiebedrijven beschikken over het algemeen over de modernste naaimachines, die optimaal functioneren.

Een reparatiebedrijf is meestal plaatselijk, en de werknemers moeten plaatselijk worden gevonden en het reparatiewerk verrichten. Een vrij klein personeel runt een klein reparatiebedrijf. Hierdoor kunnen de zaken voor een reparatiebedrijf snel, eenvoudig en lucratief verlopen. De soorten kleding waar een reparatiebedrijf mee werkt zijn niet erg specifiek. Een reparatiebedrijf kan zich dus bezighouden met alle soorten kleding, en doet dat ook bijna. Allerlei soorten kleding, kledingaccessoires, schorten, tassen, schoenen, enz. worden door een reparatiebedrijf behandeld.

Een kledingreparatiebedrijf kan veel klanten hebben. Kleding wordt zelden beschadigd. Meestal hoeft een reparatiebedrijf alleen basisveranderingen te doen aan versleten kleding. Het is niet erg duur om kleding te laten repareren, aangezien de kosten van het kledingstuk meestal niet zo hoog zijn. Dit is dus een goede manier om geld te verdienen voor een reparatiebedrijf.

Waarom worden reparatiewerkplaatsen opgericht? Voor 501m is de levensverwachting van een kledingstuk, en is die de laatste 50 jaar bijna constant geweest. Spijkerbroeken gaan 5 jaar mee, de meeste spijkerbroeken en spijkerjasjes 6 maanden.

Ten tweede zijn, gezien de waarschijnlijke levensduur van het kledingstuk, de gemiddelde kosten van een goed kledingstuk lager dan die van nieuwe kledingstukken. Dit alles betekent dat een gerepareerd kledingstuk tijdens zijn levensduur goedkoper is dan een geheel nieuw kledingstuk.

Een eigenaar van een reparatiewerkplaats koopt tweedehands kleding om te beschermen en anders nog te gebruiken. Monturen, optiek, defecte ritssluitingen kunnen niet worden gerepareerd, zelfs niet als slechts kleine delen ervan dat wel kunnen. Door zo’n kledingstuk te bezitten, bezit u nog steeds een kledingstuk dat u aan uw kinderen kunt doorgeven, of aan iemand anders kunt geven.

Ten derde vindt de eigenaar van een reparatiewerkplaats goedkope kledingstukken tegen sterk gereduceerde prijzen. Hetzelfde kledingstuk wordt in een kringloopwinkel verkocht voor 75 dollar. Als een winkelier dus 75 dollar uitgeeft om datzelfde kledingstuk te repareren, krijgt hij 75 dollar aan slijtage terug, en in dat tempo kan hij het kledingstuk misschien wel twee of drie maanden dragen voordat het opnieuw moet worden gerepareerd.

Ten vierde is een reparateur eigenaar van een winkel en dus uiteindelijk eigenaar van alle kledingstukken die hij repareert. Hij is uiteindelijk gebonden aan de slijtage van deze kledingstukken, en moet dus de duurzaamste en goedkoopste kopen. Er zijn verschillende soorten winkels. Een veel voorkomende is de “tweothing repair shop”. Een “tweaker” is een soort specialistisch Wellington, dat wordt gebruikt voor het graven van loopgraven, het binnenharken van natte kleren, en soms, het wassen. Een “tweaker” is een zwaar, eenzijdig, goedkoop, utilitair type kledingstuk.

Tweaker”-terminologie is een onze daarom veel voorkomende winkelnamen, bv. “vintage stapelshop 1”, “vintage plukken 2”, “vintage stapelshop 1”, “vintage wassen 2”, “vintage lijndansen 2”,Casuals 2, enz. Deze shopnamen komen veel vaker voor dan ’tweakers’ omdat ze blijkbaar dezelfde werkwijze hebben, behalve dat er kosten aan verbonden zijn en eenTweaker zogezegd een zoeter zoeter zoeter is… Een winkel heeft meestal een eigenaarsbeheerder, een bedrijfsleider of een organisatorische structuur. Als alternatief kunnen winkelstructuren titels gebruiken als “bedrijfswinkel”, “areabased winkel 1”, “schuren winkel 1”, “jassenwinkel 1”, “garage winkel 1”, “lage voorraadkamer 1”, enz.

Zo’n winkel zou Butler kunnen zijn op voorwaarde dat er Kleermakers, Jassendempers en Drogers bij zijn, maar dan wel Rijk en Groot Succesvol, zodat de winkels “Vintage Garments” kunnen worden genoemd. Een Vintage Fashionable kledingstuk kost rond de $75 – 100 met een maat van maximaal 8X groter. Hoewel oorspronkelijk gemaakt voor de jaren 1940 – 1970, ligt de nadruk vandaag de dag op een modieuze look met moderne stoffen.

 

Lees meer

Stomerij