De geschiedenis van t-shirt

t-shirt

Streetwear was oorspronkelijkleding afgeslankte maten, een logisch gevolg van de financiële crisis van de late jaren negentig. Het werd eigenlijk gepionierd door de eerste emo, en is nog steeds vrij populair onder de uniforme mode van hipsters en alternatieve kinderen.

De term “streetwear” is afkomstig van de Britse modificatie “street sportswear” en nam een hoge vlucht in het Verenigd Koninkrijk. Het idee was om sportkleding naar de straat te brengen, als alternatief voor de golf- en vistype buitensportkleding. Sommige sportkleding, zoals boardshorts, heeft een ontwerp dat lijkt op dat van vintage sportwagenfilms.

Drew Barrymore populariseerde het grafische t-shirt in het begin van de jaren negentig. Vandaag de dag worden t-shirts nog steeds veel gebruikt, samen met speciaal ontworpen zeefdrukken en evenement-specifieke kleding.

De grafische t-shirtmini-runway werd eigenlijk opgericht door de Amerikaanse ontwerper Christian Audigier in 2004, die t-shirts gebruikte om de manier waarop hoge modetrends werden ontvangen te heroverwegen. Zijn lijn heette “Chuck Pearls” en won verschillende designprijzen. Door zijn edgy roots werd zijn keuze van koopwaar omarmd door de donkere, industriële stadsmode. Dit werd later overgenomen door de mainstreamgraphic tee-beweging. Tegen het einde van het decennium werd het vet roman shirt geboren. Deze graphic tee werd uiteindelijk geassocieerd met bikers en de alternatieve muziekscene.

De rapper is waarschijnlijk de meest populaire figuur om grafische t-shirts te inspireren.beschreven als “The godfather of urban hipster “Pearls waargenomen ultieme macht in het t-shirt. Freestyle rappen, skateboarden en DJ-en leidden uiteindelijk tot de Bundyscraper arena van populariteit voor t-shirt gebaseerde muziekoptredens.alling rock DJ’ Sapphire muziekclub in Californië introduceerde het concept Tunic tops in 1994en is sindsdien populair geweest. Sindsdien is de populariteit van het kledingstuk in de muziek-en entertainment-industrie blijft omhoogschieten.

Tegenwoordig zijn de Bloomers er in verschillende stijlen, materialen en maten. Terwijl traditioneel de originele pauw blauw was de meest populaire kleur (de hare is ontworpen met perzik), vindt u de t-shirt, variërend van de president tot Flowers tot Lgue. nano-tech stoffen zoals selectieve media, zijde en sheer doeken worden steeds populairder.

De meeste vrouwen t-shirts zijn ontworpen om sexy en provocerend te zijn, maar de artiesten verbergen op een slimme manier het vet op hun lichaam zonder aan stijl in te boeten. Meisjes, zoals bloemen, willen hun onderkanten vrijgeven en pronken met hun troeven, en dat is precies wat grafische t-shirts zeggen!

Tegenwoordig richten de projecten zoals Bloomers, Hot Pants, BeautiFeel, Out Beast, Swanky, joint endeavor Compound, Takehin,lamm etc zich vooral op urban wear. Urban wear kan ook bestaan uit de clubbing scene, vooral swing clubs, waar de man/vrouw verhouding veel hoger begint te liggen dan in de rest van de bevolking.

Het te-jongens-durven-te-meisjes gevoel werkt door op de man/vrouw verhoudingen, de verhouding tussen mannelijk ego en vrouwelijke schoonheid. Vrouwen willen er net zo uitzien als mannen, en dat is precies wat grafische t-shirts uitstralen. Het grappige is, dat vrouwen / mannen er altijd uit zullen willen zien als vrouwen, het is een natuurlijk iets. Als het op mode aankomt, zijn we eigenlijk getuige van een omgekeerd spill over effect. Vrouwen proberen nu te bewijzen dat ze er net zo goed uitzien als mannen, zo niet meer.

In wezen zien we dat vrouwen een steeds wildere kant van zichzelf proberen te vervullen. Hoe vrijer een vrouw wordt, hoe meer ze dat wil laten zien. Het is een Madonna-achtige uitsplitsing, waarbij ze letterlijk de barrières afbreekt, en haar kleren zijn daar een weerspiegeling van. Het is door haar kleren dat de vrouwelijkheid breekt met de werkelijkheid. Aan de andere kant hebben we mannen die eindeloos praktisch zijn.

Gaat het er uiteindelijk echt om een echte vrouw te willen zijn en een man die doet alsof hij er een is? Gaat het meer om het verlangen naar vrijheid, of is het gewoon een ander woord voor verkleden?