Naar welke maat moeten mannen op zoek?

Grote maten kleding Apeldoorn

Maar naar welke maat moeten mannen op zoek? Wij verkopen tegenwoordig grote maten kleding voor onze klanten. Het aandeel van de herenkleding die via ons bedrijf wordt verkocht, is de laatste jaren vrij constant gebleven, rond de twintig procent. De bedrijven die herenkleding verkopen, hebben hun voorraden verkleind om winstgevend te blijven. Tegelijkertijd zien we een toename van het aantal mannenklanten met grotere maten. Hebben we dus de juiste marktverschuiving gezien?

De verkoop van mannenkleding in grotere maten is in een vrij snel tempo gestegen. Sommige bedrijven, zoals Gap, hebben op de nieuwe markt gereageerd door meer van wat zij noemen “plus size” herenkleding te vervaardigen. Zij hebben hun grotere maten op een meer kosteneffectieve manier georganiseerd. In de afgelopen jaren hebben duizenden mannen een afspraak gemaakt bij hun plaatselijke huisartsenpraktijk om zich te laten opmeten. En deze zelfde mannen – terwijl zij genieten van de professionele hoffelijkheid van het personeel – gaan meer winkelen voor hun kleding. Een van de eerste plaatsen waar mannen hulp zoeken wanneer zij op zoek zijn naar kleding is vaak het internet. Maar met zoveel verschillende websites voor mannenkleding in grote maten is het vaak moeilijk om een keuze te maken uit één leverancier. De meeste van hen rekenen gewoon een arm en een been, en vragen de klant gewoon om hen een bepaald aantal maten te bezorgen. Sommige bedrijven vragen om een proefstuk en bepalen dan de prijs voor distributie onder hun nieuw ingeschreven klanten. Het is veel goedkoper om op deze manier zaken te doen dan om met elke klant afzonderlijk zaken te doen.

Dus de vraag is, zullen mannen geïnteresseerd blijven in grotere maten? Of deze nieuwe markt uiteindelijk zal verschuiven naar de meer milieuvriendelijke, of weg van de blauw bloed Clubs zoals de Palm Springs elites? Alleen de tijd zal het leren. Dus veel plezier, vind iets wat je leuk vindt, en onthoud dat de juiste maat voor jou een investering is waar je nog jaren mee kunt leven.